23 Ağustos 2015 Pazar

Şeytan Tepesi // Ayvalık

Tatil kombinlerini eklemeye başlayayım . Postlar birikti hepsini yayınlamaya çalışıyorum . 

Tatilde sürekli kot şort ve tişört giyiyorum arada bir farklı birşey giyince fotoğraf çekmeyi ihmal etmiyorum tabi :)

Geçen aylarda aldığım Wood Watches by Jord saatimi sürekli takıyorum ama bu eklediğim ilk post olacak sanırım . Sattin ahşap tasarımda olması benim çok hoşuma gitti , aslında farklı modelleride vardı ben sade olanı seçtim herşeyle kullanabileğim diye . Aslında içi pembe olanda çok hoşuma gitmişti ama stoklarda yokmuş :/ 

Gelelim çekimleri yaptığım yere . Şeytan Tepesi yada Şeytan Sofrası Balıkesir Ayvalık'da . 

Şeytan Sofrası, yüksek kayalık tepelerin üzerinde bulunur. Buradan tüm Ayvalık Adaları ve Midilli Adası’nın manzarası görülür. 360 derece dönerek muhteşem manzarayı izleme şansınız vardır. Aslında burası, eski bir lav birikintisidir. Tepenin yuvarlak bir sofrayı andırdığı söylenebilir.
1500’lü yıllarda Osmanlı egemenliğindeki Ayvalık yöresinde Rum’lar yaşamaktadır. Kilise tarafından kovulan Pelenelope adında bir Rum buraya yerleşir. Yalnız başına yıllarca bu tepede yaşamıştır. Bir sene yaşanan ağır bir kuraklık sonucu, halk bunun Kiliseye karşı gelen Pelenelope yüzünden olduğu sanarak onu öldürmek için toplanarak tepeye gelirler. Pelenelope halka çok zengin bir sofra hazırlar. Kuraklık yüzünden aç olan halk, sofrayı görünce Pelenelope’yi unutup yiyeceklere hücum eder. Pelenelope Kaçarak kurtulur.
Şeytanın Ayak İzi
Şeytan sofrasında bulunan ayak izi şeklinde bir çukur vardır. Bunun şeytanın ayak izi olduğuna inanılır. Buranın mitolojide hikayesi şöyle geçmektedir: Zeus’un süt annesi İda , Zeus’a zarar vereceği gerekçesiyle Şeytanı kovar. Üç ayaklı olduğuna inanılan şeytanın bir ayağı İda dağı eteklerinde, bir ayağı Midilli adasında, bir ayağı da Şeytan sofrasındadır. Giderseniz insanların buraya bozuk para attıklarını göreceksiniz.








Etek : Romwe
Tişört : Defacto




                              Bu modelide çok beğendim . Bir sonraki alışverişte bunu alacağım <3


6 yorum:

  1. Hello from Spain: I really like the skirt. Feel great on you. Fabulous pics. keep in touch

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir yer bende gitmiştim o zaman hatırladığım kadarıyla bozuk para atarlardı oraya böyle kurdele yoktu. İyi tatiller.

    YanıtlaSil
  3. ben de gitmiştim zamanında kafana taktığın şey çok hoşuma gitti bu arada ne ki o :)

    YanıtlaSil
  4. merhabalar, sayfanızda yeniyim en son postunuzu da görünce davet etme gereği duydum :) ayvalığımız gerçekten çok güzeldir :) bende sayfama beklerim... sevgiyle kalın
    http://aydanindunyasiburasi.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  5. Gerçekten çok güzelmiş gittiğin yerler, blogunu yeni keşfettim sayende görmediğim yerler görme fırsatım oldu :)
    Bu arada takibe aldım seni, benim de blogumu ziyaret edersen çok mutlu olurum :)
    www.aylindensevgilerle.com

    YanıtlaSil