4 Ağustos 2017 Cuma

Mekan Önerisi / Dem Karaköy

Herkese merhaba

Geçen haftalarda kısa bir İstanbul kaçamağım olmuştu beni instagramdan takip edenler görmüştür . Merak ettiğim görmek istediğim yerlerin hepsine gidemesem de bir kısmını gezme fırsatımız oldu.

İstanbul'da kaldığım arkadaşlarım severek gittikleri Dem Karaköye benide kahvaltıya götürdü . Tatliş mekan , 100'den fazla çeşit çay menüsü ve lezzetli tarifleriyle bende bayıldım mekana.





Oturduğunuz zaman içinizi açan çok tatlı bir dekorasyonu var. Sessiz ve sakin olması da çok güzel . Çeşit çeşit çayları küçük kutular içinde satılıyor.İsterseniz onlar hakkında bilgi alıp nasıl demlemeniz gerektiğini de öğreniyorsunuz.



Zengin menüsünde daha önce tatmadığım bir sürü lezzet vardı . Çay menüsünden istediğinizi seçebilirsiniz klasik çaylardan yöresel çaylara çeşit çeşit çay arasından hangisini seçeceğiniz konusunda açıkcası zorlanıyorsunuz . 



Buzlu çaylarını da denemenizi tavsiye ederim gerçekten daha önce tatmadığım leziz tatları vardı .

Çayların nereye ait olduğu içinde neler olduğu ve nasıl faydaları olduğunu da inceleyebilir damak tadınıza en uygun olanı böylelikle kolayca seçebilirsiniz .

  

Biz kahvaltı için :
İspanyol omleti ( daha önce asla böyle bir omlet yemedim . Patetasli soğanlı kuru dometes ve ev yapımı köri soslu )
Kahvaltı salatası ( aslında yapımı kolay ama daha önce burgu peyniri böyle salata yapmak aklıma gelmemişti . Burgu peynir , domates ve mevsim yeşillikleri )
Demenemen ( Dem'in en çok sevilen menemeniymiş benimde çok hoşuma gitti )
Peynir kreması ( eski kaşar ,kekikli girit peyniri,özel peynir kremasıyla hazırlanmış daha önce tatmadığım bir başka lezzetti )

Bu sipariş ettiklerimizle biz 5 kişi çok rahat doyduk .
Yediklerim biraz fazla geldiği için tatlılarını tadamadım ama tekrar yolum düşerse mutlaka o güzel tatlılardan yiyeceğim .

Merak edip gitmek isteyenler için adresi aşağıya bırakıyorum :)

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Hoca Tahsin Sokak, No 17, Beyoğlu, İstanbul


1 yorum: