4 Aralık 2019 Çarşamba

Santorini Turu

Herkese merhaba

Geçen yazımda Mikanos deneyimlerimizi ve görülecek güzel yerlerini paylaşmıştım.Bu yazımda sizinle hepimizin instagram keşfetine sık sık düşen o harika manzarasıyla büyüleyen Santorini maceramızı anlatacağım.

Öncelikle o bahsettiğim hepimizi büyüleyen manzarada kusursuz fotoğrafları çekmek biraz zor oluyor. Yaz aylarında çok fazla turist akını olduğunda fazlaca kalabalık oluyor ve en güzel manzaralar özel mülk alanlarında kalıyor. Ben hep o hayalle gittiğim için biraz bende hüsran oldu fotoğraf konusu.Maalesef özel mülklere girmek pek mümkün olmuyor geceliğe 2.000$ verince kimse sizinle alanını paylaşmak istemiyor.




Santoriniye yaz aylarında günlük 10.000 e yakınturist geldiği oluyormuş.Alışveriş yapabileceğiniz bir çok mağaza var. Biz turla gittiğimiz için Oia 'da gezdik ve Perissa plajında denize girdik.Black beach olarak da geçen Perissa plajının kumları volkanik bir ada olmasından dolayı siyah bu yüzden de plaja Black Beach denmiş.




Adada Red beach ve white beach diye 2 plaj daha bulunuyor. İsimlerinden anlaşıldıpı gibi onların kumlarıda kırmızı ve beyaz buraları görme şansımız olmadı.Red Beach otobüsle gidilecek bir yer fakat White Beach için otobüs yok tekneler ile ulaşım sağlanıyor.





Buradan bakınca çok karışık görünüyor kabul ediyorum ama dediğim gibi o hayallerinizdeki mavi çatılı kiliseler ve oteller maalesef ki özel mülk olduğundan bizim girme şansımız olmadı.



Mavi çatılı kiliseleri, bembeyaz badanalı evleri ve muhteşem manzarasıyla Oia’yı, Santorini gezilecek yerler listenizde ilk sıraya koymanızı öneriyorum. Adanın kuzeyinde yer alan köy, kalderanın hemen dibinde olduğu için özellikle gün batımında ziyaretçilerine muhteşem bir manzara sunuyor. Santorini’de günbatımının en iyi gözlemlendiği yer olan Oia’ya teleferikle ve “adanın geleneksel ulaşım aracı” eşeklerle çıkılıyor.Turisler genelde çıkmak için eşşekleri tercih ediyoru 6 euro gibi bir ücreti vardı sanırım eşşeklerle çıkmanın. İsterseniz teleferik de tercih edebilirsiniz biz teleferik kullanmıştık harika bir manzarası var :)






Oia'da gün batımızı çekme şansımız olmadı ama gemiye bindiğimizde Santorini'ye karşı harika bir gün batımıbizi bekliyordu.





               Santorinide diğer gezilecek yerler:


  • Fira
  • Kamari
  • Caldera
  • Thira Antik Kenti
  • Pyrgos
  • İmerovigli
  • Profitis Ilias Manastırı
Umarım yazımı beğenmişsinizdir.Santorini hakkında aslında çok daha uzun bir yazı olabilirdi.Bu giriş yazımız olsun diğer yazılarımda ayrıntılı olarak anlatacağım :)Santorini'de dilek dilerken yakalamış Fatih umarım dileklerim gerçekleştiğinde bir daha ziyaret ederiz eni Santorini :)


5 yorum:

  1. Çok güzel bir ada gerçekten yaa, bir kaç gün ayırıp gitmek lazım demek ki :) Çok sevgiler Burcu'cum!

    YanıtlaSil
  2. günaydın... iyi seneler...

    YanıtlaSil
  3. Happy New Year dear! I follow you on gfc #631 , follow back?

    https://bubasworld.blogspot.com/

    YanıtlaSil